Bulldogságunk története

20 év álmodozás után megszületett Pocok, aki az első bulldogunk és mint ilyen, mindörökké szívünk kellős közepében a helye. Egyelőre Pocokról szól ez a blog, később majd a többi bulldogról is, akik bulldogítják mindennapjainkat.

Csengő, a francia bulldog

2010.02.10. 07:52 | pinkbull | Szólj hozzá!

Múlt szombaton, a Noé Állatotthon Bulldog fajtamentésének köszönhetően, hozzánk költözött Csengő. Csengő 7 év körüli, nagyon elhanyagolt állapotban lévő, francia bulldog hölgyemény, aki ideiglenesen gyarapítja családunkat, amíg helyre rázódik és megtalálja új, szerető gazdiját. A régi sajnos nem kereste, de nehezen is tudna elfogadható magyarázatot adni arra, miért is került ilyen állapotba a kutya. Hogy milyenbe? Először is csont sovány (volt, de már hízik szépen =) ), másodszor több helyen nincs rajta szőr, például a farkán, a homlokán, azért persze elletni szükséges volt, ki tudja hányszor? :(

Csengő egyébként nagyon kedves, bújós az emberekkel, a többi ebbel viszont igyekszik dominánsan viselkedni. Pocokkal a mai napig is még csak folyamatban van a megbarátkozásuk, többször összekapnak naponta. Bár nem vérre menően, inkább csak ugatnak egymásnak, azért idejekorán leszerelem őket, biztos, ami tuti. Lehet, hogy sosem lesznek a legjobb barátnők, de ha elviselik egymást, az már elég. Mindenesetre szoktak játszani is együtt, ez jó jel. :)

Szinte azonnal elfoglalta Pocok babzsák párnáját, azóta is azon szundizik, neki épp a mérete. Első nap rengeteget ivott, már elkezdtünk aggódni érte, de talán csak amiatt volt ez, hogy pénteken ivartalanították. Azóta normalizálódott a helyzet. Ami pedig az evést illeti, hát aligha volt hozzászokva a pocija a minőségi táphoz, mert még csak most múlik tőle a hasmenése, ellenben a szőre máris puhább és fényesebb (szombaton még olyan sprőd és fénytelen volt szegénykének), az elviselhetetlen bűze is kezd elmúlni, pedig fürdésről szó sem lehetett, ugye. Napról napra jobban van, szemmel láthatóan és egyre bátrabb, okosabb, ugyanis időnként már hajlandó kikéredzkedni a kertbe, ha dolga van. :) Rengeteget alszik, de nem baj, mert Pocok is ilyen.

Na és a horkolás! Nos, amíg csak Pocok horkolt nekünk, nem tudtuk mi is a horkolás valójában. Csengőtől ugyanis még az ablaktáblák is remegnek. :D Noha ébren is tud akkorákat horkantani, hogy egy laikus a szívéhez kapna, mondván most fullad meg a kutya, holott. Nagyon cuki röfögő, hörgő-morgó, horkoló gép. Bízom benne, hogy igazán boldog élete lesz még, olyan ember, vagy család mellett, aki megérdemel egy ilyen szeretettel teli, bújós, puszilkodós kis állatot. Mert ezt bizony ki kell érdemelni! Ő is réges rég megérdemelte már a méltó életet, csak valaki elfelejtkezett erről, no meg arról is, hogy a kutya nem használati tárgy, hanem élőlény. Csodálatos számomra, hogy mindennek ellenére töretlen Csengő bizalma az emberekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkbull.blog.hu/api/trackback/id/tr121744668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csengő francia bulldog bulldog fajtamentés ideiglenes befogadás
süti beállítások módosítása